A Maderspach család honlapja

Mottó: "A történelem a családokban játszódik"

A Maderspach család, amely az 1720-as években települt Magyarországra, kiemelkedő szerepet játszott a reformkor ipari-polgárosodási folyamatában. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idején elkötelezett híve volt a haladásnak és támogatója a magyar nemzeti gondolatnak. A későbbi időkben is kiváló ipari szakemberek, feltalálók kerültek ki közülük, valamint jó katonák s egyben jó írói adottságúak is voltak.

Ez a honlap tájékoztatni kívánja az érdeklődőket a családról, de mindenekelőtt célja, hogy a család ma élő leszármazottait felkutassa és közöttük kapcsolatot tartson.


Újdonságok

VÉGTELEN NAPLÓ című családtörténeti filmünk megtekinthető.

Emléktáblát helyeztünk el 2014. november 16-án a Budapest, Szalag utca 11. számú házon
Maderspach Károlyné Buchwald Franciska tiszteletére.
(bővebben: Események és Emlékhelyek menüpontok alatt)

2014. június 6. és augusztus 3. között Budapesten, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban megerendezésre került Maderspach Károly (1791-1849) életét és munkásságát bemutató kiállítás.
(bővebben)

Szegeden 2014. április 10. és május 7. között „A lóvasúttól napjainkig” című kiállításban megemlékeztek Maderspach János (1830-1891) munkásságáról (bővebben: Események és Ipartörténet menüpontok alatt)

Családtörténeti irások jelentek meg Maderspach Katalin tollából a SZEGED cimű folyóirat 2014. januári, februári és márciusi számaiban. (bővebben)

 

Kapcsolat: maderspach@hotmail.com, kinga.maderspach@gmail.com